Rossinihof 22, Alphen aan den Rijn | Werkgebied tot 50 Kilometer

De meeste ouders vinden het niet fijn als hun baby huilt en worden ongerust als het kindje al heeft gedronken, een schone luier heeft gehad en is geknuffeld.

Een baby communiceert verbaal door geluidjes te maken en te huilen en non-verbaal via lichaamstaal. Ik heb het De taal van het huilen genoemd.

Een baby huilt nooit zomaar. Een baby huilt om zijn directe behoeften te uiten of om spanning te ontladen. Je kindje vertelt je iets als het huilt. Het is heel fijn als je de taal van het huilen kunt verstaan en begrijpen. Jij hebt als ouder/verzorger het antwoord op de behoeftevraag van je kind. Je leert in de cursus wat je kunt doen om je baby weer gerust te stellen. Je kindje leert zo dat het altijd op de hulp van zijn ouders/verzorgers kan vertrouwen. Het voelt zich gehoord en gezien, wat ontzettend belangrijk is voor een veilige hechting en verdere ontwikkeling. De cursus is voor (aanstaande) ouders/verzorgers, Opa's en Oma's, gastgezinnen en professionals die met pasgeborenen tot 4 maanden in aanraking komen.

De cursus kan in groepsverband gegeven worden maar ook individueel op aanvraag. Wel is het de bedoeling dat beide ouders/verzorgers deelnemen aan de cursus.

De kosten van de oudercursus zijn  € 97,00 

Workshop: Taal van het huilen voor baby's 0-4 maanden. Je baby huilt nooit zomaar. Je baby huilt om zijn directe behoeften te uiten of om spanning te ontladen. Hij of zij vertelt je iets als het huilt. Hoe kun je horen en zien wat de behoeften zijn van je baby wanneer het huilt? Een baby communiceert verbaal door geluidjes te maken en te huilen. Non-verbaal via lichaamstaal. Ik heb het "De taal van het huilen" genoemd. Actief luisteren en kijken naar: mimiek, spierspanning, bewegingen. Luisteren naar klanken in de voorfase van het huilen, naar verschillen zoals achter elkaar huilen of met tussenpozen? Als een kind niet verstaan/begrepen wordt kan het zich ontwikkelen tot een z.g.n. huilbaby met alle nare gevolgen van dien voor een jong gezin. Het is heel fijn als je de taal van het huilen kunt verstaan en begrijpen. Jij hebt het antwoord op de behoeftevraag van je kind want je leert in de cursus wat je kunt doen om je baby weer gerust te stellen. Inhoud van de cursus “De taal van het huilen” voor ouders/verzorgers en professionals: Handout, duidelijke uitleg van de lesstof over "De taal van het huilen" > verbaal en non verbaal, vertellend huilen/verwerken, til-techniek (interactief oefenen met babypop) het oefenen met babypop van verschillende houdingen bij bijvoorbeeld krampjes, boertje, verwerken van prikkels. Informatie over het vierde trimester. Informatie over comfortabel zijn van je kindje en hoe je dat bevordert.  Prijs: € 97,00 Tijdsduur: ongeveer twee uur, agenda flexibel met u in te plannen, ook in de avonden beschikbaar. Meer informatie? Klik op de knop contact, vul uw contact gegevens in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Contact