Rossinihof 22, Alphen aan den Rijn | Werkgebied tot 50 Kilometer

Wie is
Jolanda Wesselink?

Mijn naam is Jolanda Wesselink, geboren in 1964, getrouwd met Aad, samen hebben wij 3 kinderen, 3 prachtige kleindochters en een fantastische kleinzoon.

Ik werk sinds 1999 met heel veel passie als kraamverzorgende, sinds 2008 als zelfstandig ondernemer wat als voordeel heeft dat ik de zorg zoveel mogelijk kan laten aansluiten op de zorgvraag en wensen van mijn cliënten.

Enthousiast

Vol enthousiasme zet ik mij met hart en ziel in voor elk gezin.

Persoonlijk

Ik vind het belangrijk dat we persoonlijk  kennis met elkaar maken voor jullie aankomende kraamtijd. Daarom doe ik altijd een persoonlijke intake die ongeveer 6 weken voor de uitgerekende datum bij jullie thuis zal plaatsvinden.

Liefdevol gepassioneerd

Het voelt voor mij als een persoonlijke missie om -  de (a.s.) ouders en hun pasgeboren kindje een liefdevolle en veilige start te geven.

Image

KinderTolk

Naast kraamverzorgende ben ik kindertolk. Als kindertolk vertaal ik o.a. het gedrag, karaktertrekken en e.v.t. gezondheidsklachten van een kind terug naar de ouders, waarmee het kind en de ouders enorm geholpen kunnen zijn en duidelijk wordt waarom een kind bepaald gedrag vertoont.

Dunstan baby-taal® Fluisterkind/presentchild® Methode

Dunstan babytaal is één van de methodes die mij helpen om een pasgeboren baby beter te leren verstaan en begrijpen.

Interesses

Als kind heb ik mij weinig begrepen gevoeld waardoor ik een enorme drive heb ontwikkeld om kinderen te willen verstaan en begrijpen zodat zij zich gehoord en gezien voelen.

De kraamzorg is bij uitstek al 20 jaar een prachtig beroep gebleken om kinderen te volgen in de taal die zij gebruiken en zal voor mij altijd belangrijk blijven.

Door te luisteren en te kijken naar de reflex en lichaamstaal van een baby, leerde ik de behoeften van een baby kennen.

Opleidingen en trainingen

Ik wil altijd meer en meer leren om kinderen zo goed mogelijk te begrijpen, daarom deed ik de opleiding tot kindertolk volgens Fluisterkind/presentchild® Methode in 2012 en in 2013 de opleiding tot docent Dunstan baby-taal® methode. Het zijn vooral deze methodes die mij hebben geholpen om kinderen goed te verstaan en te begrijpen.kraamzorg2x

 

Ik geef oudercursussen in "De taal van het huilen" en vanaf 2020 training aan kraamverzorgenden en verloskundigen.

Wanneer ouders de cursus "Taal van het huilen" al volgen in de zwangerschap dan zijn zij meteen al vanaf de geboorte in staat om hun kindje te verstaan en te begrijpen.

‘Ouders vinden het heel fijn om te weten
wat hun kind hen duidelijk wil maken.’