Rossinihof 22, Alphen aan den Rijn | Werkgebied tot 50 Kilometer

De boodschap van je kind leren begrijpen

Kinderen laten zien wat er leeft in hen, maar ook in ons, als ouder. Dat kan zich op verschillende manieren uiten in gedragingen en of (gezondheids)klachten. Onze kinderen zijn ook onze spiegels. Omdat ze zo dicht bij ons staan kunnen zij beter dan wie ook een boodschap aan ons overbrengen.

Boodschap van kind aan ouders

Soms vertoont een kind gedrag dat we niet begrijpen of heeft het kind steeds terugkerende klachten waarvan we graag zouden willen dat we ze zouden kunnen begrijpen. Deze klachten en gedragingen kan ik voor je vertalen. Dan kunnen we gaan kijken waar ze vandaan komen en wat we er eventueel mee kunnen.  De klachten en gedragingen zijn er niet voor niets en hebben ons iets te zeggen. Daar zit altijd een boodschap in verpakt.

Kinderen zijn ontzettend wijs

Naast kraamverzorgende is Jolanda ook kindertolk. Haar kracht is dat zij met baby's en kinderen werkt door protocollen en regeltjes meer los te laten en daarvoor in de plaats te voelen, te kijken en te luisteren naar elk individueel kind. 

Kinderen spiegelen het gedrag van hun ouders en proberen hen daarmee dingen te vertellen.

Kort nadat ik klaar was met mijn opleiding, begon ik een eigen praktijk als kindertolk. Sinds ik kindertolk ben, sta ik er nog meer versteld van hoe wijs kinderen zijn. ‘Kinderen zijn ontzettend wijs

Je begrijpt je kind beter

Tijdens mijn werk als kraamverzorgster zie ik hoe waardevol de informatie is die een kind ons geeft.
Ouders vinden het heel fijn om te weten wat hun kindje hen duidelijk wil maken.

Als kindertolk in de pers

Interview vriendin 2014

Fluisterkind/PresentChild methode

logo presentchild2xAls kindertolk kan ik via de methode “fluisterkind/presentchild” helpen om inzicht te krijgen in de gedragingen en/of klachten van je kind doordat ik het verhaal wat je mij over je kind vertelt kan vertalen, zodat jullie daarna als gezin weer volop van elkaar en van het leven kunnen gaan genieten.

‘Volwassenen kunnen veel van kinderen leren’

Hoe gaat het in zijn werk?

Kindertolksessie

Een kindertolksessie bestaat uit 3 afspraken. Deze kunnen e.v.t. ook via beeldbellen verlopen. Kosten zijn 65 euro per uur.

Intake: Je vertelt het verhaal van je kind, ik schrijf het bijna letterlijk op zodat ik het in je eigen woorden kan vertalen (ongeveer anderhalf uur)
Teruggeef gesprek: De vertaling van het intake gesprek en de mogelijke oplossing(en) worden besproken na ongeveer 2 weken. (ongeveer een uur)
Follow up gesprek: Na 3 weken wordt bekeken hoe het gaat en of er mogelijk nog wat te doen is. (ongeveer een half uur)