Rossinihof 22, Alphen aan den Rijn | Werkgebied tot 50 Kilometer

Baby-huilen en huil-baby’s

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de gemoedsrust en dus het huilen van een baby.

Stress, pijn, een traumatische bevalling, overprikkeling of lichamelijke ongemakken maar ook honger, een boertje wat dwars zit of gewoon als een kindje moe is kunnen factoren zijn die een rol kunnen spelen in het veroorzaken van het baby-huilen en van de z.g.n. huil-baby.

Huilbaby's zijn baby's die vaak en veel huilen om een voor de ouders vaak onverklaarbare reden. Omdat het soms erg lastig is om de behoefte van een baby duidelijk te krijgen omdat een kindje bijvoorbeeld steeds het zuigreflex aan geeft is het belangrijk om te weten wat een kindje nu eigenlijk zegt/bedoelt met het huilen. Het zuigreflex is namelijk ook een troostreflex, wat dus lang niet altijd betekent dat een kindje honger heeft. Als er een boer (lucht in het maagje) zit dan zie je ook een zoekende beweging/zuigreflex, als je dan zou gaan voeden, dan wordt het kindje vaak onrustig en trekt zich terug van de borst of fles. De baby kan gaan spugen of als de voeding te zwaar is zakt de lucht naar beneden en kan het later darmkrampjes veroorzaken. Zo kunnen de baby en de ouder(s) in een vicieuze cirkel terecht komen.

Inzicht krijgen in het huilgedrag van je baby.

Depositphotos 162819452 s 2019Een baby wordt geboren met een aantal primaire reflexen waar het de eerste maanden in verblijft. Een baby leeft dus altijd in het nu moment, wat betekent dat het kind nog niet kan nadenken en je het ook (nog) niet kan verwennen. Het reageert op wat het voelt. Met die reflexen geeft een baby met bijbehorende lichaamstaal en vroege huilgeluiden aan wat zijn/haar behoefte op dat moment is.

 Als je baby vaak onrustig is en/of veel huilt en je begrijpt niet waarom, of je bent onzeker over wat dan ook, dan is het mogelijk om een afspraak te maken of om de oudercursus "Taal van het huilen" te volgen zodat je inzicht krijgt (en dus rust) in het huilgedrag van je baby.

Er zijn verschillende mogelijkheden

Consult : 60,- euro per uur
Huisbezoek : 80,- per uur (binnen een straal van 50 kilometer) waarin ik vooral luister en kijk naar wat het kind aangeeft en hoe het zich gedraagt.

Je kan moe worden van het gehuil en je baby willen negeren, heel begrijpelijk maar je baby huilt niet zomaar, misschien heeft je baby behoefte aan begrip of zoekt het troost. Vraag of zoek hulp zodat je weer kan genieten van je kindje.